Študijski krožki

Ko se zbere skupina petih do največ dvanajstih ljudi, ki jih zanima skupna tematika, nastane študijski krožek. Vodi ga za to posebej usposobljen mentor. Osnovno vodilo v krožku je “vsak uči vsakega”. Vsebina in teme so neomejene, odvisne od članov krožka, njihovih potreb in želja. Študijski krožek je brezplačna oblika izobraževanja in druženja. Pokličite in se nam pridružite!

V šolskem letu, ki se je izteklo, smo izvedli 6 študijskih krožkov, katerih se je udeležilo 71 občanov iz širšega področja SAŠA regije. Skupaj so opravili 194 ur učenja.

In po kakšnih vsebinah so posegli omenjeni krožki?

  1. »Pripovedujmo zgodbe v tujem jeziku« (9 udeležencev, 25 ur) Lokacija: Nazarje
  2. »Zvrhan koš ustvarjalnost (tudi risba nas povezuje)i« (12 udeležencev, 40 ur) Lokacija: Šoštanj
  3. »Generacije v gibanju« (12 udeležencev, 51 ur) Lokacija: Šoštanj
  4. »Spoznavajmo se v angleškem jeziku« (12 udeležencev, 26 ur) Lokacija: Ljubno ob Savinji
  5. »Ujeti trenutki na dotik« (13 udeležencev, 25 ur) Lokacija: Luče
  6. »Okno v svet« (13 udeležencev, 27 ur) Lokacija: Gornji Grad

Mentorice študijskih krožkov: Mirjana Šibanc, Vesna Elsner, Edita Tamše

Študijski krožki delujejo pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, financira pa jih Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

DOGODKI V OKVIRU ŠTUDIJSKIH KROŽKOV

5.10.2018

Študijski krožek » Zvrhan koš ustvarjalnosti« pod vodstvom mentorice Mirjane Šibanc in prof. Toneta Skoka, je ob zaključku krožka pripravil razstavo likovnih del svojih članov, ki se je pričela z otvoritvijo v petek, 5.oktobra 2018. Otvoritev je pritegnila preko 50 obiskovalcev, ki so z zanimanjem prisluhnili glasbeni točki, obema govorcema ter se  v barvitem okolju galerije v Vili Bianki zadržali še v prijetnem klepetu z avtorji razstave.

Krožek deluje že 6 leto pod okriljem Ljudske univerze Velenje. Poln ustvarjalnega naboja in zelo drugačen od ustaljene predstave o učenju  šteje 12 članov, ki so z delom v ŠK pričeli kot popolni amaterji na likovnem področju.  Člani so pripravili odmevno razstavo, ki je odprta do 18.10.2018. Nekaj utrinkov z razstave je v nadaljevanju.

Film