Projekt “ENERCITIES”

21 Junij 2013

      

 


Projekt "Enercities" je zasnovan pod okriljem Programa EU Inteligentna energija za Evropo. 

Ta triletni projekt, ki se je pričel v mesecu septembru 2008 koordinira nizozemski partner ROC Nijmegen. Projekt, ki je ideja nizozemske organizacije QEAM, ima partnerje v Nemčiji, Grčiji,Nizozemski, Španiji, Veliki Britaniji in Sloveniji.

Ljudska univerza Velenje je edini slovenski partner v tem projektu. Naša vloga je sodelovanje pri razvoju igralne platforme, promociji le te v slovenski javnosti ter korodinirati rezultate igranja postavljene igre med slovenskimi udeleženci. Naša naloga je tudi predstavitev vzgojno-izobraževalne funkcije igre vsaj 15 izobraževalnim institucijam v Sloveniji kot tudi aktivna udeležba na mednarodni konferenci, ki bo lansirala končni produkt v širšo javnost. 

Projekt bo razvil platformo, ki bo bazirala na učenju s pomočjo igre, kjer lahko mladi ljudje izkusijo povezanost z energijo (npr. s porabo energije, varčevanjem energije, obnovljivo energijo, energijo in okoljem...). Srce platforme bo vrsta tekmovanj za ustvarjanje in razširitev virtualnih mest ter njihovo upravljanje na energetsko zmogljivi osnovi. Platforma je atraktivna za mlade, saj omogoča napredovanje pri temah iz področja energije ter timsko delo, usmerjeno in zasnovano na tekmovanju in sodelovanju.

Izobraževalni programi so vsebovani v platformi, ki bazira na učenju s pomočjo igre. Ta integracija se bo izvajala v 6-ih izobraževalnih ustanovah (locirane v partnerskih institucijah). Evropski potek platforme – spremljajo ga podporni materiali za učitelje - se odvija med 50 izobraževalnimi ustanovami širom Evrope.

Cilj projekta je pripeljati mlade s pomočjo tekmovanja do zavedanja povezanosti našega obstoja z različnimi viri energije. Različni elementi igre bodo poglabljali zavedanje in odnos do različnih virov energije. Izobraževalne institucije bodo imele v platformi Enercities privlačno učno orodje za nadgradnjo svojih izobraževalnih programov.

Trajanje projekta je 36 mesecev z namenom maksimiranja poteka in uporabe projektne infrastrukture.

Koordinator projekta: ROC Nijmegen, Nizozemska

Partnerji v projektu:

  • Andragoški zavod Ljudska univerza, Velenje, Slovenija 
  • Qeam, Leiden, Nizozemska 
  • Paladin Studios, Leiden, Nizozemska 
  • Lancaster&Morecambe College, Lancaster, Velika Britanija 
  • Akademie Klausenhof, Hamminkeln, Nemčija 
  • Unified Vocational Training Center of Cyclades, Hermoupolis, Grčija 
  • Diputacion Provincial De Granada, Granada, Španija 


Igro razvija nizozemski partner Paladin Studios.

Več o projektu na spletu: www.enercities.eu

Prebrano 8526 krat Nazadnje spremenjeno v Torek, 04 Marec 2014 13:09