Print this page

Projekt Bridge – Bridging the Digital Gap for Elders

21 Junij 2013

           


Projekt Bridge – Bridging the Digital Gap for Elders

Čas trajanja projekta: november 2009 – oktober 2011

Cilj projekta Bridge je bil poiskati načine in razviti pristope, kako bi starejšim ljudem na učinkovit način približali uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije v njihovem vsakdanu.

 V okviru projekta smo najprej izvedli analizo končnih uporabnikov,  pripravili izobraževalne module za učitelje, analizirali obstoječa in pripravili nova gradiva za starejše ter izdelali simulator bančnega avtomata. S projektom smo želeli starejši populaciji predstaviti prednosti uporabe IKT, vzbuditi v njih željo po pridobivanju novih in uporabnih znanj ter odpraviti morebiten strah pred novimi tehnologijami. Starejši so tako dobili priložnost, bodisi se prvič seznaniti z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo ali pa svoje znanje nadgraditi v sklopu tečajev,  ki so bili tako vsebinsko  prilagojeni starejšim od 50 let.

Projekt Bridge je del evropskega programa vseživljenjskega učenja. V njem sodeluje sedem partnerjev iz šestih evropskih držav, med njimi AZ Ljudska univerza Velenje, ki je tudi koordinator projekta.

Več o projektu najdete na spletni strani www.seniors-bridge.eu, kjer lahko poleg vseh informacij najdete in preizkusite tudi simulator. 

Prebrano 5912 krat Nazadnje spremenjeno v Torek, 04 Marec 2014 13:10