22 Oktober 2015

                      

Projekt Diversity Management Extended

Zaradi gospodarske krize dijaki pogosto težko najdejo dobro prakso. Pripravništva pa so bistvenega pomena za dijake iz poklicnega izobraževanja in usposabljanja in posledice, če prakse ne dobijo, so zelo hude. Če dijak ne uspe najti pripravništva ali ga ne uspe zaključiti, to ne le da ovira njegovo izobraževanje in vodi k opuščanju šolanja, ampak tudi ustavi njegov prehod na trg delovne sile.

V projektu bomo s partnerji razvili okvir, ki bo vključeval tako ukrepe vezane na dijake kot tiste vezane na delodajalce. 

01 Oktober 2015

      

Projekt MAPLE

Projekt Maple gradi na rezultatih preteklih uspešnih projektih INGOT, SAFE in GEBOL LDV TOI in temelji na raziskanih in preizkušenih tehnologijah in pedagoških modelih predhodnih uspešnih evropskih projektov. Partnerji tokratnega projekta prihajalo iz Velike Britanije, Nizozemske, Češke, Bolgarije, Španije in Slovenije in vključujejo manjša podjetja, univerzo in nacionalno omrežno združenje.

16 Februar 2015

                                             

Ker verjamemo v priložnosti in ne ovire!

V okviru tega projekta bomo s partnerji razvili nov model konkurenčnosti za ljudi s posebnimi potrebami - ParaSkills tekmovanja. Tekmovanja, kot so Euro /World Skills in Abilympics, so namreč vplivni instrumenti za prikaz in promocijo sposobnosti oseb z invalidnostjo, s čimer izboljšujejo možnosti za njihovo učenje in ustvarjajo usposobljene in visoko motivirane zaposlene. Posledično tako izboljšajo njihovo možnosti za vključitev na trg dela.

13 Januar 2014

                

 

Projekt AHEAD

V okviru projekta AHEAD želimo razviti in razširiti holistični pristop izobraževanja starejših odraslih. Pri tem bomo povezali potovanja starejših z uporabo prijaznih aplikacij in starejše opremili s potrebnimi IKT znanji, ki jim bodo omogočila, da bodo potovalno izkušnjo in pridobljeno znanje izkusili kot inovativno izobraževalno aktivnost. Razvili bomo aplikacijo za mobilne telefone, s katero bodo starejši posneli in delili svojo potovalno izkušnjo. Njihove zgodbe bomo predstavili na platformi AHEAD. V projekt bo vključenih vsaj 240 starejših iz treh evropskih držav.

stran 1 od 5