03 April 2015

Ljudska univerza Velenje sodeluje tudi v mednarodnem projektu Entrepreneur 2.0, ki se sofinancira iz EU programa Leonardo da Vinci – projekti partnerstev. Osrednja tema je spodbujanje podjetništva, še posebej med mladimi nezaposlenimi. Partnerstvo tvori 7 organizacij (podjetja in gospodarske zbornice) iz prav toliko držav. Naša prizadevanja so usmerjena v pregled možnosti in spodbujanje uporabe sodobnih spletnih tehnologij 2.0 za vzpostavitev poslovanja in njegovo širitev v tujino.  

13 Januar 2014

                

 

Projekt AHEAD

V okviru projekta AHEAD želimo razviti in razširiti holistični pristop izobraževanja starejših odraslih. Pri tem bomo povezali potovanja starejših z uporabo prijaznih aplikacij in starejše opremili s potrebnimi IKT znanji, ki jim bodo omogočila, da bodo potovalno izkušnjo in pridobljeno znanje izkusili kot inovativno izobraževalno aktivnost. Razvili bomo aplikacijo za mobilne telefone, s katero bodo starejši posneli in delili svojo potovalno izkušnjo. Njihove zgodbe bomo predstavili na platformi AHEAD. V projekt bo vključenih vsaj 240 starejših iz treh evropskih držav.

13 Januar 2014

                                            

Projekt THESS

V okviru projekta THESS smo pripravili izobraževanje in omogočamo pridobitev certifikata za področje varne priprave hrane. Izobraževanje obsega 10 ur, 2 srečanji s predavanji in eno za utrjevanje snovi. Izobraževanju sledi preverjanje, uspešni kandidati pa pridobijo certifikat s področja varne priprave hrane. 

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki bodisi že delate ali bi želeli delati v gostinstvu. Predvsem je namenjeno tistim, ki še nimajo opravljenega izpita HACCP ali pa bi svoje znanje želeli obnoviti. Certifikat ne nadomešča HACCP standarda, pokriva pa bistvene vsebine. 

13 Januar 2014

                       

Projekt KISS

S projektom želimo zmanjšati število osipnikov na področju izobraževanja in usposabljanja. V sodelujočih državah bomo prilagoditi in izvedli nemški projekt ProfilPASS, kot ukrep za preprečevanje osipa med izobraževanjem in usposabljanjem.

stran 3 od 3