EcoLitAct - Eco-Literacy and Green Education for Climate Action Featured

09 Marec 2023

          

Z veseljem vam predstavljamo naš novi projekt: Eko-pismenost in zeleno izobraževanje za podnebne ukrepe, angleško ECOLitAct!

ECOLitAct je 30-mesečni projekt, ki ga financira program Erasmus+ in katerega cilj je razviti inovativen, vključujoč, samostojen in prilagodljiv pristop k poučevanju o ekološki pismenosti in ekološkem vedenju/odnosu ter hkrati preprečevati zanikanje podnebnih sprememb. Glavni cilj projekta je ustvariti zelene izobraževalne priložnosti za udeležence poklicnega izobraževanja in usposabljanja iz različnih okolij ter zagotoviti inovativno učno gradivo, ki ga lahko neposredno uporabljajo izvajalci/izobraževalci poklicnega izobraževanja in usposabljanja po vsej Evropi.

Projekt je vseevropski in vključuje partnerje iz Švedske, Grčije, Nemčije, Slovenije in Italije, ki sodelujejo pri doseganju celovitih rezultatov.

Od začetka projekta, januarja 2023, bomo s partnerji razvili tri konkretne rezultate:

  1. Razvoj 1 kompleta orodij, ki bo vseboval 10 OER (javna digitalna knjižnica odprtih izobraževalnih virov), ki obravnavajo pismenost, kritično mišljenje in digitalne spretnosti ter 5 scenarijev, ki bodo spodbujale okolju prijazno vedenje in odnos.
  2. Razvoj 1 priročnika, ki bo vseboval 5 digitalnih učnih ur, namenjenih razvoju veščin MIP (medijska in informacijska pismenost) o okoljskih temah, trajnostnih življenjskih pristopih in odnosih ter spodbujanju splošnega znanja na temo podnebnih sprememb.
  3. Razvoj izobraževalne strukture, ki bo temeljila na orodju za samoocenjevanje, s katerim bodo učenci razumeli svoje potrebe po spretnostih/kompetencah glede MIP, povezanih s podnebnimi spremembami in okoljskim znanjem/vedenjem/odnosom, ter izbrali svoje individualno izobraževanje.
Prebrano 95 krat Nazadnje spremenjeno v Četrtek, 09 Marec 2023 18:35