AgeAdapt - Adaptation Tools for Ageing Workforce in SMEs

14 April 2022

          

Cilj projekta je izdelati sistem izobraževalnih gradiv o upravljanju starosti za MSP in delavce, stare 55+.

Zelo hitro starajoče se prebivalstvo v večini evropskih držav že vodi v opazno pomanjkanje kvalificiranih delavcev, ki se bo v naslednjih letih močno okrepilo. Zato bo moral biti cilj podjetij omogočiti starejšim zaposlenim, da ostanejo na delovnem mestu čim dlje.

Naš projekt ima torej dve ciljni skupini:

  • starejši delavci (55+)
  • Mala in srednje velika podjetja (MSP)

Za obe skupini bomo skupaj razvijali učna gradiva, ki bodo zaposlenim in podjetjem pomagala prepoznati in obvladovati posebne potrebe starajoče se delovne sile.

Cilj projekta je izdelati sistem izobraževalnih gradiv o upravljanju starosti za MSP in delavce, stare 55+. 

Glavne ciljne skupine so:

- mala in srednje velika podjetja, ki se morajo pripraviti na spreminjajočo se starostno strukturo, da v bližnji prihodnosti ne bodo imela težav z delovno silo,

- izkušeni delavci, starejši od 55 let, in njihova potreba po posodobitvi znanja pri samostojni uporabi digitalnih orodij v poklicnem življenju,

- izobraževalne organizacije, svetovalci, svetovalci, zunanji organi, nevladne organizacije itd.

Namen in cilji projekta so zagotoviti skupno 6 projektnih rezultatov v obliki uporabniku prijaznega, enostavnega učnega gradiva. Slednji bo izkušenim delavcem pomagal pri prilagajanju na hitro spreminjajoče se pogoje njihovega dela, pridobivanju praktičnega znanja na področju upravljanja starosti in digitalnih tehnologij. Gradiva bodo delavcem pomagala, da bodo digitalno pismeni v časih, ki zahtevajo takšno kompetenco, podjetja pa bodo imela možnost v celoti izkoristiti potencial starejših zaposlenih in jih izoblikovati v bolj dragocene člane delovnega tima.

 

Prebrano 252 krat Nazadnje spremenjeno v Petek, 09 December 2022 11:34