Mental Health Leader - Supporting Mental Health & Wellbeing at the workplace

01 Marec 2022

     

Ključni cilj projekta je zapolniti vrzel v pomanjkanju sistemskih rešitev za upravljanje podpore zaposlenim na področju duševnega zdravja in skrbi za duševno zdravje zaposlenih.

Ključni cilj projekta je zapolniti vrzel v pomanjkanju sistemskih rešitev za upravljanje podpore zaposlenim na področju duševnega zdravja in skrbi za duševno zdravje zaposlenih, kar vpliva na zavzetost oziroma učinkovitost. Vrzel bomo poskušali zapolniti z izdelavo standarda za novo poklicno vlogo Mental Health Leaderja - to je osebe, odgovorne za koordinacijo, profesionalizacijo in sistematizacijo dejavnosti na temo duševnega zdravja.

Odgovor na omenjen problem je torej ustvariti, preizkusiti, stestirati v podjetjih in promovirati novo poklicno vlogo (funkcijo), imenovano Mental Health Leader, ki bo delovala na naslednjih področjih:
- sistemska podpora tematiki duševnega zdravja v organizacijah,
- koordinacija aktivnosti – preventiva/intervencija,
- podpora vodij in zaposlenih,
- spodbujanje vedenja, ki omogoča ohranjanje psihičnega dobrega počutja.


To bo mogoče doseči z razvojem komplementarnih rešitev za identifikacijo, razvoj, usposabljanje in pripravo uvajanja za posameznike v novi vlogi vodje duševnega zdravja. Vsi projektni rezultati bodo razviti v tesnem sodelovanju s ciljno skupino (metodologija oblikovalskega razmišljanja in uporabniške izkušnje, posvetovanje o posameznem rezultatu), kar zagotavlja njihovo relevantnost in povečuje njihovo trajnost. Neposredna ciljna skupina so bodoče vodje, predvsem izobraževalci, kadroviki ter organizacije, ki jih zaposlujejo. Z vzpostavitvijo nove vloge, bo projekt vplival na širšo publiko – zaposlene v podjetjih, v katerih bo Mental Health Leader deloval, organizacije poslovnega okolja, s katerimi bo sodeloval (NVO, uprava ipd.). Projekt vpliva tudi na ozaveščanje o pomenu duševnega zdravja na delovnem mestu.

Prebrano 97 krat Nazadnje spremenjeno v Petek, 09 December 2022 11:34