ARiSE – Človekove in otrokove pravice v izobraževanju

14 Junij 2022

          

Projekt ARiSE (The Right(s) School) želi v državah partnericah in širše dopolniti izobraževalne sisteme na področju izobraževanja o človekovih in otrokovih pravicah ter posebej poudariti skrb za ranljivost otrok.

Koordinator projekta: Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje

Partnerji v projektu: Centre Eight Education And Research  Organisation (Ciper), CSI Center For Social Innovation Ltd (Ciper), Panepistimio Kritis (Grčija), To Hamogelo Tou Paidiou (Grčija), Sociedade Promotora De Estabelecimentos De Ensino Lda (Portugalska), Innovation Education Lab (Romunija).

Trajanje: 1. 2. 2022–1. 2. 2024

Projekt ARiSE (The Right(s) School) želi v državah partnericah in širše dopolniti izobraževalne sisteme na področju izobraževanja o človekovih in otrokovih pravicah ter posebej poudariti skrb za ranljivost otrok. Kot vidimo v današnjem času, so države Evropske unije destinacijske države za mnoge družine, ki se preseljujejo in bežijo iz svojih domov. Otroci so skupina, na katero moramo še posebej skrbno paziti. V projektu bomo oblikovali module, spletno platformo in vodič za ozaveščanje o otrokovih pravicah ter spodbujali k inkluziji, medgeneracijskemu, medkulturnemu in medverskemu dialogu ter sodelovanju. V ospredju so demokratične vrednote, kot so spoštovanje, solidarnost, tolerantnost, vključevanje in aktivna participacija učencev v šolskih sistemih.

Projekt bo sledil načelom ustvarjanja inovativnih in interaktivnih učnih gradiv, ki bodo prosto dostopni na projektni spletni platformi. Rezultati bodo služili kot dodatek h kurikulumu na področju čezpredmetnega poučevanja državljanske vzgoje.

 

Kontakt:

Mihaela OROZEL

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Telefon: 03 898 54 62

Lucija GRUŠOVNIK

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Telefon: 03 898 54 66

Prebrano 123 krat Nazadnje spremenjeno v Petek, 09 December 2022 11:34