InTACT Featured

13 Junij 2022

           

S projektom »InTACT« si s partnerji želimo ustvariti orodje za merjenje in ocenjevanje dovzetnosti za dezinformacije in teorije zarote na področju izobraževanja.

Dezinformacije in teorije zarote imajo lahko zelo negativne posledice, tako na osebnem (na primer, posamezniki lahko postanejo žrtve prevar, manipulacij, sprejemajo odločitve, ki imajo slab vpliv na zdravje, dezinformacije lahko vodijo v politično in družbeno odtujenost posameznika) kot na družbenem nivoju (dezinformacije lahko vodijo v zmanjšanje zaupanja, kar lahko negativno vpliva na institucije, demokratične vrednote, aktivno državljanstvo, izpodkopava dobro uveljavljene družbene norme ter strokovno znanje).

V boju proti dezinformacijam in teorijam zarote na področju izobraževanja bomo s partnerji v okviru projekta »InTACT« izpeljali naslednje naloge:

  • Ustvarili bomo test za ocenitev dovzetnosti za dezinformacije s strani oseb, ki so del izobraževalnega sistema (učiteljev, učencev, administratorjev, …). S pomočjo testa, ki bo na voljo za samooceno v digitalnem formatu, bomo lahko določili stopnjo tveganja posameznika za dovzetnost za dezinformacije.
  • Raziskali bomo vpliv dezinformacij na osebnem, izobraževalnem in družbenem nivoju.
  • Razvili bomo metodo za dekonstrukcijo teorij zarote.

Ustvarili bomo spletni tečaj ter repozitorij z viri, ki bodo udeležencem pomagali v boju proti dezinformacijami in teorijami zarote.

 

Kontakt:

Mihaela OROZEL

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Telefon: 03 898 54 62

Lucija GRUŠOVNIK

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Telefon: 03 898 54 66

Prebrano 143 krat Nazadnje spremenjeno v Torek, 14 Junij 2022 07:24