Task-based Language Learning Toolkit for Tourism Featured

22 April 2022

                

Novi pristopi k poučevanju tujih jezikov kot podpora turističnemu sektorju.

Vrednost projekta: 226.865 €

Koordinator projekta: Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje

Partnerji v projektu: Agencija Blackbird (Srbija), CPIP (Romunija), SLB (Španija), York Associates (Velika Britanija)

Trajanje: 28. 2. 2022 – 27. 2. 2024

 

S projektom, ki nosi naslov »Task-based Language Learning Toolkit for Tourism: Innovative foreign language teaching methods in VET as support to tourism sector« si s partnerji želimo okrepiti strokovni razvoj izobraževalcev tujih jezikov in s tem doprinesti k trajnejši zaposljivosti odraslih v turističnih dejavnostih.

Kako pa lahko razvijemo temeljne spretnosti komunikacije v tujem jeziku bodočih zaposlenih bolj učinkovito?

Strokovnjaki zagovarjajo pristop k učenju tujega jezika, ki temelji na nalogah, saj so mnenja, da bi bilo potrebno poučevanje jezikov, zlasti v turističnih dejavnostih, izvajati skozi kontekst resničnega sveta in v prakso usmerjenih nalog. Le na ta način se lahko na ustrezen način razvijata jezikovno znanje in prenosljive veščine.

S projektom želimo nuditi podporo jezikovnemu izobraževanju v turističnem sektorju, ki je v času COVID krize utrpel veliko negativnih posledic. Sprva bomo skupaj s partnerji opravili celovito identifikacijo delovnih mest v turizmu ter analizirali potrebe, saj je to ključnega pomena za učitelje tujih jezikov, ta identifikacija pa bo služila kot pomoč pri ustvarjanju učnih vsebin in lekcij. V nadaljevanju bomo oblikovali pedagoški učni načrt po metodi na dejavnostih temelječega pristopa k poučevanju tujih jezikov in pripravili vrsto učnih gradiv v podporo izvajanju. Na koncu pa bomo učitelje tujih jezikov tudi ustrezno usposobili, da bodo tuje jezike znali poučevati v skladu z zgoraj omenjeno metodo.

 

Kontakt:

Mihaela OROZEL

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Telefon: 03 898 54 62

Tina OJSTERŠEK

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.    

Telefon: 03 898 54 70

Prebrano 205 krat Nazadnje spremenjeno v Torek, 22 November 2022 14:22