GreeNet - Assistant Gardener Curriculum for people with Intellectual Disabilities

01 Oktober 2019

         

Razvoj inovativnega učnega načrta na področju izobraževanja odraslih in poklicno usposabljanje za osebe z motnjami pri učenju (PID).

Projekt GreenNet, je uspešno pridobil evropska sredstva v okviru ERASMUS+!

Erasmus+ je program Evropske komisije za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport. Cilji programa so izboljšanje znanja/sposobnosti in možnosti zaposlovanja kot tudi razvoj modernih oblik izobraževanja in usposabljanja v vseh fazah vseživljenjskega učenja (višja stopnja izobrazbe, poklicno izobraževanje in usposabljanje, izobraževanje odraslih, formalno šolsko izobraževanje, mladinske aktivnosti,…). Projekt Erasmus+ je sestavljen iz 3 ključnih področjih za šolstvo, izobraževanje in mladino.

Projekt spada pod ključno direktivo KA2 programa Erasmus+. Projekti, ki spadajo pod to direktivo, naj ustvarijo pozitivne in dolgoročne učinke za vse vključene, ne glede ali delujejo preko strateških programov ali kot partnerji, ki so posredno ali neposredno priključeni k projektu. Strateška partnerstva/partnerji so decentralizirane aktivnosti, ki omogočajo vključenim organizacijam skupno sodelovanje za reševanje pomembnih problemov, razvoj partnerstev in izmenjavo dobrih praks.

Združenje staršev, skrbnikov in prijateljev oseb z motnjami pri učenju »To Egrastiri« je gostilo prvo srečanje (18. in 19. novembra 2019). Glavni cilj projekta je razvoj inovativnega učnega načrta na področju izobraževanja odraslih in poklicno usposabljanje za osebe z motnjami pri učenju (PID). Namen projekta je tako ustvariti celoten poklicni načrt za poklic vrtnarja, z vključitvijo tehnologije, ki je namenjena za asistenco. Na koncu projekta bodo udeleženci z motnjami pri učenju pridobili znanje na področju vrtnarjenja, izboljšali njihove digitalne kompetence in bodo sposobni delati bolj samostojno. Projekt bo nudil priložnosti zaposlenimi z motnjami pri učenju, ki bodo sodelovali s kvalificiranimi vrtnarji. Cilj sodelovanje je pridobitev certifikata ECVET, ki je od začetka prilagojen k njihovimi poklicnimi potrebami.

Za več informacij glede financiranja projektov in drugih projektov v Grčiji si oglejte spletno stran www.iky.gr ali uporabite na twitterju ključno besedo # iky_erasmusplus.

#GreeNet #Adult_education #erasmusplus #EPALE #iky_erasmusplus

Prebrano 551 krat Nazadnje spremenjeno v Četrtek, 05 November 2020 10:33