COOCOU - COmpetence Oriented COUnselling for cognitively impaired persons

01 Oktober 2019

             Evropski projekt COOCOU, ki poteka pod okriljem Erasmus+, se osredotoča na priznavanje spretnosti, usposobljenosti in vrednotenje kompetenc oseb z omejenimi kognitivnimi sposobnostmi. V okviru projekta se bo razvil nabor orodij, ki bodo služila kot pripomočki za vrednotenje in priznavanje teh kompetenc.

1. oktobra 2019 se je v okviru programa Erasmus + pričel dvoletni projekt EU “COmpetence Oriented COUnselling for cognitively impaired people”. V okviru projekta COOCOU sodeluje več organizacij, in sicer Deutsches Institut für Erwachsenenbildung – Leibniz-Zentrum für Lebenslanges Lernen (zunanja povezava) [Nemški inštitut za izobraževanje odraslih - Center za vseživljenjsko učenje Leibniz] v vlogi koordinatorja, skupaj s partnerskimi organizacijami die Berater® iz Avstrije, DAFNI KEK - Dafni Kentro Epaggelmatikis Katartisis iz Grčije, SwIdeas AB iz Švedske, Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje iz Slovenije in DEFOIN - Formacion para el Desarrollo y la Inserción iz Španije.

Cilj projekta je s pomočjo vrednotenja kompetenc in svetovalnimi dejavnostmi omogočiti osebam z omejenimi kognitivnimi sposobnostmi, da bi lažje prepoznale svoje kompetence, si s tem izboljšale samozavest, olajšale pot do zaposlitve oziroma pridobile tisto izobrazbo, ki bi sovpadala z njihovimi sposobnostmi in zanimanji. Vse to bi tako v veliki meri doprineslo k lažji socialni in ekonomski vključenosti teh oseb.

Projekt ponuja inovativne rešitve za spodbujanje vključevanja oseb z omejenimi kognitivnimi sposobnostmi, ki imajo manj priložnosti za integracijo na trg dela in širšo družbo. Te rešitve bodo v glavnem prikazane pri snovanju in prilagajanju že obstoječega “ProfilPASS (zunanja povezava)” v t.i. ProfilPASS v preprostem jeziku, ki bo ustrezal potrebam te ciljne skupine.

 

Aktivnosti:

Obširno poročilo o identifikaciji potreb

S projektnimi partnerji iz Avstrije, Nemčije, Grčije, Slovenije, Španije in Švedske, smo v okviru projekta COOCOU izvedli nacionalno raziskavo, da bi  ugotovili potrebe bodočih uporabnikov rezultatov projekta. Obširno poročilo predstavlja zbirko partnerskih ugotovitev, vključuje dobre prakse in hkrati tudi uporabna priporočila za razvoj COOCOU orodja.

Nabor orodij COOCOU

V okviru Erasmus+ projekta z naslovom Usmerjeno svetovanje za osebe z omejenimi kognitivnimi sposobnostmi (angleška kratica COOCOU) se s projektnimi partnerji osredotočamo na razvoj ProfilPASS-a kot instrumenta za vrednotenj kompetenc. Na naslednji povezavi lahko svetovalci dostopajo do nabora orodij COOCOU, kjer lahko izbirajo med različnimi metodami vrednotenja kompetenc in si tako olajšajo delo.

Predstavitev projekta na lokalni televiziji VTV.

 

Prebrano 593 krat Nazadnje spremenjeno v Četrtek, 23 December 2021 09:52