InVolve - Increasing Volunteers' Skills across Europe

05 December 2017

       

Projekt InVolve - Increasing Volunteers' Skills across Europe

 

Projekt InVolve je mednarodni projekt, kjer sodelujejo partnerji iz desetih držav. Cilj projekta je izmenjave dobrih praks s področja prostovoljstva.

Projekt je namenjen prostovoljcem, ki se pri svojem delu soočajo z različnimi ovirami v okolju, stresom, preobremenjenostjo. Opremiti jih želimo s kompetencami, s katerimi bodo lažje in hitreje opazili ovire ter jih odpravili, ohranili motivacijo in poskrbeli za svojo dobro bit.

Cilj projekta je izmenjava dobrih praks in usposabljanj na področju prostovoljstva v partnerskih organizacijah ter izvedba usposabljanj, ki se bodo osredotočali na razvijanje mehkih veščin. Vsaka partnerska organizacija bo predstavila lastne izkušnje na področju prostovoljstva. Za uspešno in dejavno prostovoljstvo je dobro imeti razvite socialne veščine, saj delo najpogosteje poteka v interakciji z ljudmi, različnimi organizacijami in širšo družbo.

Pri projektu, ki bo trajal 18 mesecev, bodo sodelovale organizacije iz desetih držav. Vsaka organizacija bo v svoji regiji identificirala dva primera dobre prakse in ju predstavila sodelujočim partnerjem. V okviru projekta bosta organizirani 2 usposabljanji na temo, kako nuditi pomoč in podporo prostovoljcem in mentorjem.

Prebrano 138 krat Nazadnje spremenjeno v Petek, 08 Junij 2018 14:24