COCOS - Co-created Courses through Open Source initiatives

26 Oktober 2017

              

 Projekt COCOS - Co-created Courses through Open Source initiatives

V projektu raziskujemo soustvarjanje vsebine tečaja v izobraževanju odraslih. Aktivno vključevanje različnih zainteresiranih strani (kolegov učiteljev, študentov in strokovnega področja) pri ustvarjanju izobraževalnih vsebin je težnja mnogih vzgojiteljev.

Na žalost učne platforme pogosto ne omogočajo ravnovesja med brezplačnim vnosom študentov na eni strani ter z zadostno kontrolo in povratnimi informacijami s strani predavatelja na drugi strani. Še več, predavatelji - še posebej tisti, ki so slabše digitalno pismeni - so pogosto preobremenjeni z administracijo, tako da posledično ni dovolj prostora za ustvarjalnost, navdih in raziskave. Glavni cilj tega projekta je torej razviti tehnologijo Open Webslides na evropski ravni ter razširiti začetne izkušnje koordinatorja iz Belgije.

Pri projektu proučujemo soustvarjanje izobraževalnih vsebin tečajev s strani udeležencev. Družba se nenehno spreminja, nenehno se spreminjajo tudi potrebe po znanju, veščinah in kompetencah, zato je potrebno nadgraditi vsebine in ponudbe izobraževanja. Projekt se osredotoča na t. i. »open educational resources« oziroma prosto dostopne vire, ki ponujajo veliko izbiro učnih gradiv in orodij v katerokoli obliki.

Cilj projekta je razviti in vzpostaviti tehnologijo, ki bo namenjena soustvarjanju izobraževalnih vsebin s prosto dostopnimi učnimi viri. Organizator tega projekta je Ghent University iz Belgije, ki bo prenesla svoje začetne izkušnje na evropsko raven.

Organizirano bo usposabljanje na podlagi izobraževalnih in tehničnih veščin, namenjeno izobraževalcem, ki jih bo izbrala vsaka posamezna organizacija. Usposabljanje bo temeljilo na metodi obrnjenega učenja in bo vsebovalo komponente spletnega in klasičnega učenja. 

Prebrano 811 krat Nazadnje spremenjeno v Sreda, 13 Junij 2018 13:17