O nas

direktorica Brigita Kropušek Ranzinger

Te dni večkrat slišim, da je vse »čisto brezveze«. Sploh izobraževanje. Da tako ali tako ne moremo nič. Spoznali smo, da nas ne bo rešila država, da nam starši ne morejo pomagati, da politiki in znanci skrbijo samo za svojo …, da gre vse k vragu. Hura, končno pametno spoznanje☺. 

Kaj mislim s tem? Ste že slišali za točko preloma? Točko, ko sam sebi rečeš, zdaj je pa dovolj?

Mi na Ljudski univerzi Velenje se vsako leto ODLOČIMO, da je dovolj, da se ne damo. Dvignemo glavo in pripravimo nove zgodbe. Z nasmehom na obrazu. In z resnično skrbjo za vsakega vpisanega. Ker nam je mar. Ker pri nas ljudje štejejo. Ker verjamemo v izobraževanje in vsak dan vidimo, kako spreminja življenja. Ker se skupaj z našimi udeleženci veselimo zarok, porok, otrok, napredovanj in najpomembnejše novih služb. Ker jim čestitamo za vsak opravljen izpit. Woody Allen je nekoč rekel: »Moje šolanje je bilo grozno. Hodil sem na šolo za čustveno motene učitelje.«

Zato sem najbolj vesela in ponosna, da delam z ljudmi, ki verjamejo v nove priložnosti. Ljudmi, ki s svojo predanostjo in človečnostjo omogočajo, da vsako leto napišemo preko 5000 lepih zgodb. 

Direktorica, Brigita Gorjup