Digi junaki Ljudske univerze Velenje na Festivalu digitalnih spretnosti

 19. in 20. oktobra 2023 v Mariboru v Kongresnem centru Habakuk. Gre za promocijo digitalnih spretnosti in njihovega doprinosa za izboljšanje kakovosti življenja posameznika. 

Festival poteka pod okriljem Evropskega leta spretnosti, v okviru katerega je predvideno spodbujanje miselnosti prekvalifikacij in izpopolnjevanj, da bi ljudem pomagali pridobiti ustrezna znanja in spretnosti za kakovostna delovna mesta. Ta dogodek promovira digitalne spretnosti za različne življenjske okoliščine. Program je raznolik in zajema predstavitve, praktično spoznavanje aplikacij in delo s sodobnimi tehnologijami, delavnice, svetovanje, predavanja in okrogle mize z vsebinami, ki so zanimive tako za mlade, kot tiste nekoliko starejše. 

Prvi dan je bil namenjen mlajši publiki, kjer se je Ljudska univerza Velenje predstavljala s projektom Digisi za mlade, z robotki in tekmovanjem WRO ter s stekleno kroglo poklicev prihodnosti.

Drugi dan pa je namenjen odraslim in starejšim, kjer se predstavljamo s projektom Mobilni heroji in s praktično delavnico e-zdravje.   

Nekaj utrinkov s festivala

      

        

Več o festivalu na:

https://www.gov.si/novice/2023-10-19-veliko-zanimanje-mladih-za-digitalne-vescine-prvi-dan-festivala-digitalnih-spretnosti/

https://www.gov.si/novice/2023-10-20-digitalne-kompetence-potrebujemo-vsi-in-prakticno-povsod/

 

 

 

                          

 

Nahajate se: Home Novice Digi junaki Ljudske univerze Velenje na Festivalu digitalnih spretnosti