Teden pisanja z roko 2023

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, ki ozavešča o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Društvo Radi pišemo z roko jo organizira z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo ter nekaterimi uspešnimi podjetji. Poteka od 23. do 27. januarja 2023.

Na Ljudski univerzi Velenje tudi sodelujemo v tej akciji. Osrednja tema Tedna 2023 je Mislim tiho, pišem počasi.
Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko. Naj jih nekaj naštejemo: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši.

V  Tednu 2023 bomo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2023 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi. 

Poskusite tudi vi v tem tednu napisati 'To je moja pisava. Ponosna (ponosen) sem nanjo, saj je izvirna in neponovljiva'.  In se podpisati. Lahko pa nas v tem tednu obiščete, kjer bomo na LUV imeli delavnice pisanja z roko.

Nahajate se: Home Novice Teden pisanja z roko 2023