Forum o učenju in izobraževanju za vključujočo večkulturno družbo

Andragoški center Slovenije, SLOGA in Slovenska filantropija je 20. januarja 2021 izvedla spletni dogodek Forum o učenju in izobraževanju za vključujočo večkulturno družbo.

Migracije pomembno prispevajo k razvoju družb. Za polno vključevanje priseljenk in priseljencev v družbo je ključnega pomena krepitev podpornega okolja. V okviru tega imata pomembno vlogo učenje in izobraževanje: naslavljanje migracij in večkulturnosti v formalnem izobraževalnem sistemu, vključno z aktivnostmi globalnega učenja, ter vključevanje priseljenskih otrok v izobraževanje; neformalno učenje in mentorstvo priseljenskim otrokom; ter vseživljenjsko učenje kot podpora vključevanju priseljencev in priseljenk v družbo in krepitvi njihovih veščin.

Andragoški center Slovenije (ACS), SLOGA, Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Slovenska filantropija, so 20. januarja 2021 izvedli dogodek, ki je potekal v spletni izvedbi aplikacije ZOOM. Naslov/dogodek je nosil naslov Forum o učenju in izobraževanju za vključujočo večkulturno družbo

Na forumu je sodelovala sociologinja dr. Simona Zavratnik s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, ki je ob koncu vsake razprave povzela in komentirala ključne vsebine ter sporočila za vključujočo večkulturno družbo.

Med odmori so se predvajani videi o migracijah, pripravljeni v okviru projektov MINT (Slovenska filantropija), #MigratED (Platforma SLOGA) in EPUO (ACS).

Spodaj lahko dostopate do dveh video vsebin.

Prvi je posnetek celega dogodka, drugi pa krajši prispevek Ljudske univerze Velenje na temo večkulturnosti.

 

 

Nahajate se: Home Novice Forum o učenju in izobraževanju za vključujočo večkulturno družbo

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries