Vabljeni na svetovanje in PO MOČ v Svetovalno središče Velenje

 

Pred nami je čas velikih sprememb in novih izzivov. Povečana digitalizacija, socialna izolacija, izgube zaposlitev ter spremembe poklicnih in življenjskih poti.

V Svetovalnem središču Velenje, ki deluje v okviru Ljudske univerze Velenje, vam bomo pri tem pomagali, kolikor bo možno.

Kako vam lahko pomagamo?

Skupaj z vami lahko pripravimo vaš življenjepis in Europass življenjepis, to je evropska oblika življenjepisa, ki je veljavna v vseh evropskih državah. Je časovno učinkovit, za izpolnjevanje in branje. Pregledamo vaše kompetence in pripravimo zbirno mapo vaših dokazil ali tako imenovani portfolio. Le ta zajema področja: osebni podatki/predstavitev, življenjepis, delovne izkušnje, izobraževanja in usposabljanja, reference in dokazila, drugo ter moje beležke. Z njo se oglasite na razgovor za novo službo in jo pokažete bodočemu delodajalcu. Predstavlja preprosto kdo ste. Za vas osebno pa pomeni krepitev samozavesti, koliko znanja in izkušenj že imate.

Svetujemo vam glede vaše izobraževalne poti. Morda razmišljate o novem poklicu, ali drugi izobrazbi. Zelo hitro lahko pridete do nje. V skladu z vašimi željami in cilji vam pomagamo poiskati ustrezne izobraževalne programe in institucije v okolju, ki te programe izvajajo. Svetujemo za vse izobraževalne programe v našem širšem okolju, na vseh stopnjah in ne samo za programe v okviru Ljudske univerze Velenje. Predstavimo vam celoten postopek od vpisa, do poteka izobraževanja in zaključka. Na voljo smo vam tudi med samim izobraževanjem, če se pojavijo težave pri učenju. Pri učenju vam lahko pomagajo tudi mentorji učne pomoči.

Vedite, da zmorete vse, za kar se odločite.

Predstavimo vam možnosti obročnega odplačevanja ter šolnino za posamezen izobraževalni program. Če do leta 2022 dokončate izobraževanje in pridobite višjo stopnjo izobrazbe od vaše sedanje, vključno do V. stopnje, vam Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije povrne do 2.500 € šolnine. Več lahko preberete na http://www.sklad-kadri.si/. To je krasna motivacija za vse, ki še oklevate. Dokončanje osnovne šole za odrasle pa je že leta v celoti brezplačno.

Vsem, ki ste zaposleni svetujemo pridobitev novih kompetenc (znanj, spretnosti in veščin), ki jih potrebujete pri svojem sedanjem ali novem delovnem mestu. Potekajo v obliki različnih krajših tečajev. V okviru projekta svetovanje zaposlenim 2016 - 22 pa zlasti starejšim od 45 let in vključno do V. stopnje izobrazbe svetujemo vključitev v različne 40–urne tečaje za pridobitev različnih digitalnih-računalniških znanj, jezikovnih (angleški, nemški jezik..) komunikacijskih in drugih kompetenc, saj so za vas v celoti BREZPLAČNA. Financirana so s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropskega socialnega sklada. Vsa ta znanja vam bodo dobrodošla na delovnem mestu, pa tudi v osebnem življenju.

Znanja, ki pa jih že imate, a zanj nimate potrdila, pa lahko v posebnem postopku tudi ovrednotimo.

Vse svetovanje poteka za vas BREZPLAČNO, saj je financirano s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropskega socialnega sklada. Zato te priložnosti izkoristite.

Lahko se oglasite sami, osebno ali v okviru podjetja. Lahko nas kontaktira podjetje, za svoje zaposlene. Možnosti so vedno odprte.

Včasih nas spremembe prisilijo, da naredimo nove korake, ki pa niso vedno slabi. Lahko so pozitivni in nam prinašajo nove začetke. Pogumno se oglasite, z veseljem vam bomo pomagali.

INFORMACIJE IN KONTAKTI

Več lahko preberete na spletni strani Andragoškega zavoda Ljudske univerze Velenje,  na naslednji povezavi. http://www.lu-velenje.si/svetovalno-sredisce-velenje/projekti/informiranje-in-svetovanje-ter-ugotavljanje-in-vrednotenje-neformalno-pridobljenega-znanja-od-2016-2022.

Trenutno smo vam na voljo po telefonu in elektronski pošti. Z vami bova dve izkušeni in strokovno usposobljeni svetovalki:

Biserka Plahuta, mag. manag. izobr., e- mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., mob. 040 775 040, Skype: Biserka Plahuta in

Jasmina Felicijan, mag. manag., e- mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 03 898 54 52

Kasneje, ko bodo razmere to dopuščale, naju boste lahko tudi osebno obiskali na Ljudski univerzi Velenje v pritličju in na Gaudeamusu, v 1. nadstropju.

 

Vabljeni, da storite nekaj dobrega zase.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada/Evropskega sklada za regionalni razvoj/Kohezijskega sklada.«

 

Svetovalka v Svetovalnem središču Velenje, Biserka Plahuta, mag. manag. izobr.

 

 

Nahajate se: Home Novice Vabljeni na svetovanje in PO MOČ v Svetovalno središče Velenje