Dogodki Središča medkulturnega dialoga Velenje

 Središče medkulturnega dialoga Velenje vas vabi, da se zadnji teden v janurju udeležite kakšne od aktivnosti, ki vas ne bodo razočarale.

Spoštovani.

Zadnji teden januarja v Središču medkulturnega dialoga res ne bo dolgčas. Kot vedno do sedaj bomo poleg ustaljenih vsakotedenskih delavnic izvedli tri nove, ki so predvidene le trikrat v obdobju izvajanja projekta. Gre za delavnice, ki so namenjene različnim ciljnim skupinam. 

Tako bomo tokrat prvič izvedli nasledn je tri, in sicer:  

Finančna pismenost za tujce - namenjena je priseljencem, ki želijo osvežiti znanje na področju financ kot tudi tistim, ki so na tem področju malo šibkejši. Na delavnico se lahko vključi vsakdo in ne vključuje starostne omejitve. Udeleženci bodo poleg teoretičnega znanja spoznali brezplačno mobilno aplikacijo/igro, ki si jo bodo lahko prenesli na svoje pametne telefone.

Predstavitev priročnika za delo z migranti - namenjena je učiteljem, prostovoljcem, javnim uslužbencem oziroma vsem, ki na kakršenkoli način prihajajo v stik s tujci. Na delavnici bodo spoznali priročnik z uporabnimi vajami, ki pomagajo priseljencem, da izgubijo strah in tremo ter se lažje vključijo v novo okolje.

Filmski večer z migrantsko tematiko - namenjena je vsem, ki jih zanima druga kultura, ki jih zanima s kakšnimi izzivi se srečujejo migranti, ki zapustijo domovino. Ogledali si bomo film Druga stran upanja, ki na hudomušen način prikazuje migranta, ki želi zaživeti na Finskem in pri tem naleti na različne izzive. 

            

 

Verjamemo, da se bo za vsakogar našla zanimiva delavnica in da si popestrite zimski čas.

Vabljeni, da se nam pridružite.

 

     

 

Nahajate se: Home Novice Dogodki Središča medkulturnega dialoga Velenje