Nacionalni izbor predstavnikov za evropsko tekmovanje Skills Plus

Izbrali smo dve ekipi, ki bosta zastopali Slovenijo marca v Amsterdamu na Nizozemskem. 

Ljudska univerza Velenje skupaj s petimi partnerji iz Evrope sodeluje v projektu Paraskills. Namen projekta je promocija poklicnih spretnosti in znanj oseb z manj možnostmi na  trgu dela (invalidi, osebe z omejenimi sposobnostmi, itd.). V okviru projekta potekajo različne aktivnosti, glavna pa je zaključna aktivnost – tekmovanje v poklicnih spretnostih na evropski ravni. V Velenju je tako prejšnji teden potekal izbor predstavnikov, ki bodo Slovenijo marca zastopali v Amsterdamu. Na tekmovanju Skills Plus se bo namreč 16. marca 2017 pomerilo 13  ekip v 3 poklicih: v gostinstvu, IKT in zelenih službah. Iz Češke pa se bo predstavila še ekipa električarjev. Slovenijo bosta zastopali dve ekipi. Dijaki Šole za storitvene dejavnosti iz Šolskega centra Velenje se bodo pomerili v gostinstvu, v računalništvu pa nas bo zastopala ekipa, ki se je najbolje odrezala na izboru, ki je 17. februarja potekal na LU Velenje.
Vsem tekmovalcem se zahvaljujemo za sodelovanje, zmagovalcem pa marca želimo veliko uspeha in zabave na tekmovanju v Amsterdamu. Seveda bomo zanje močno navijali!

Projekt se izvaja v okviru programa Erasmus+ in traja 3 leta. Projekt vodi nizozemski partner PRO WORK, v njem pa sodelujejo partnerji iz Češke, Nemčije, Bolgarije, Italije in Slovenije. V projekt je vključena tudi organizacija Skills Netherlands, ki bo organizirala mednarodno tekmovanje na Nizozemskem.

Utrinki z izbora 

Nahajate se: Home Novice Nacionalni izbor predstavnikov za evropsko tekmovanje Skills Plus