Sodoben študij strojništva v Novem mestu z izpiti v Velenju

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto izvaja izredni študij strojništva v kombinirani obliki - v živo in na daljavo, in sicer visokošolski (VS) in univerzitetni (UN) strokovni študijski program Inženiring in vozila ter magistrski (MAG) in doktorski (DR) študij Inženiring in avtomobilska industrijaKlasična oblika izrednega študija se izvaja v popoldanskem času na sedežu fakultete, oblika izrednega študija na daljavo pa predstavlja sodobno obliko študija s pedagoško in tehnično podporo. Zagotavlja visoko dostopnost študija posameznikom (tudi na izpitnih centrih po Sloveniji), ki se iz različnih razlogov ne morejo redno udeleževati študijskih obveznosti. Diplomant fakultete pridobi strokovni naziv diplomirani inženir strojništva oz. magister inženir strojništva oz. doktor znanosti.

Nekaj prednosti študija na daljavo:

  • večletne izkušnje;
  • enako(vredno) znanje;
  • visokošolski učitelji so priznani strokovnjaki iz akademskega in gospodarskega okolja;
  • pretežni del študija poteka na daljavo, laboratorijske vaje pa se izvajajo v živo;
  • študirate lahko od kjerkoli.

Zakaj bi se vpisali na FINI fakulteto?

– V Sloveniji, EU in globalno je prisotna zelo visoka stopnja zaposljivosti diplomantov na področju strojništva.

 Do sedaj so bili edina fakulteta v Sloveniji, ki je poleg izrednega študija v klasični obliki izvajala študij strojništva na daljavo v kombinirani obliki.

– Študenti v domačem okolju razvijajo svoje ustvarjalne in poslovne ideje, imajo možnosti za osebni in poklicni razvoj (e-učilnica, multimedijska gradiva, posneta predavanja, izpiti na daljavo). Tudi stroški študija so v domačem okolju nižji.

– So nosilci Erasmus+ univerzitetne listine in študentom omogočajo mednarodno izmenjavo za prakso in študij.

V kolikor imate kakšno vprašanje, ga lahko zastavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali tudi pokličete na 07 39 32 206.

Več informacij o fakulteti in njenih študijskih programih najdete tukaj.

V mesecu septembru 2021 vabljeni na informativne dneve, ki bodo potekali tako na daljavo kot v živo na sedežu fakultete v Novem mestu, Šegova ulica 112, v predavalnici P4 v pritličju. Za vstop je treba izpolnjevati pogoj PCT. Termini informativnih dni:

 Postanite razvojni potencial družbe in se njim pridružite na informativnem dnevu, kjer vam bomo predstavili še druge prednosti njihovih študijskih programov.

 

Vlada Republike Slovenije je izdala odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu:

“Odlok določa, da morajo za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja izpolnjevati vse osebe, ki opravljajo delo v vrtcih in osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, glasbenih šolah, domovih za učence, dijaških in študentskih domovih, organizacijah za izobraževanje odraslih, srednjih in višjih strokovnih šolah ter v visokošolskih zavodih, kakor tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let, o čemer jih vzgojno-izobraževalni zavod obvesti na vidnem mestu s pisnim obvestilom.”