Tuji jeziki

Zakaj učenje tujih jezikov? Nekaj razlogov:

  • potovanja, da lahko spoznavamo nove kraje in ljudi ter njihove navade in običaje,
  • navezovanje poslovnih stikov s tujimi partnerji,
  • sorodniki ali prijatelji v tujini,
  • lažja zaposlitev v tujini in napredovanje na poslovnem področju,
  • izboljšanje ocene v šoli ali študij v tujini,
  • izpolnitev dolgoletne želje po učenju tujega jezika in
  • osebni izziv, saj star slovenski pregovor pravi: »Kolikor jezikov znaš, toliko veljaš.«

Znanje tujih jezikov je torej pomembno, zato se nam pridružite na jezikovnih tečajih in osvežite svoje znanje jezika, ga nadgradite za uspešnejše komuniciranje ali pa se odločite za kakšen nov jezikovni izziv. Skupaj z našimi izkušenimi predavatelji boste v sproščenem vzdušju v majhnih skupinah ali individualno sistematično pridobivali znanje jezika in razvijali vse štiri jezikovne spretnosti: govorno izražanje, slušno razumevanje, pisno izražanje in bralno razumevanje, spoznavali slovnične strukture ter kulturne značilnosti dežel, kjer govorijo posamezni tuji jezik. Poudarek je predvsem na praktični uporabi jezika in prilagajanju udeležencem. Tečaji potekajo enkrat tedensko v popoldanskem času, lahko tudi dopoldan oz. po dogovoru. Po uspešnem zaključku tečaja dobite potrdilo o opravljenem tečaju z opisom pridobljenega znanja.
Poleg tečajev pa vam na Ljudski univerzi Velenje nudimo možnost samostojnega učenja tujega jezika v Središču za samostojno učenje v Velenju, Šoštanju in v Nazarjah.

Na Ljudski univerzi Velenje smo vam pripravili pestro ponudbo tečajev tujih jezikov: angleščine, nemščine,  italijanščine, španščine, francoščine in ruščine.


ANGLEŠKI IN NEMŠKI JEZIK (80 ur)

80-urni splošni tečaji potekajo od 1. do 4. stopnje oz. od ravni A1 do B1 po skupnem evropskem jezikovnem okviru. Namenjeni so udeležencem, ki se niso nikoli učili tujega jezika, pa vse do tistih, ki že poznajo osnove jezika in želijo svoje znanje osvežiti ter ga nadgraditi za čim bolj suvereno in učinkovito sporazumevanje v tujem jeziku. Poudarek je na osnovnih slovničnih strukturah, branju, slušnem in pisnem sporazumevanju ter širjenju besednega zaklada. S tečaji bomo predvidoma pričeli v mesecu oktobru in bodo potekali enkrat tedensko v popoldanskem času predvidoma do meseca aprila naslednje leto.

Jesenski tečaji nemščine

Jesenski tečaji angleščine


FRANCOSKI, ITALIJANSKI, ŠPANSKI in RUSKI JEZIK (60 ur)

60-urni tečaje izvajamo na 1. in 2. stopnji oz. na ravni A1 in A2 po skupnem evropskem jezikovnem okviru. Namenjeni so udeležencem, ki se s temi tujimi jeziki prvič srečujejo in tistim, ki že imajo nekaj jezikovnega znanja. Poudarek je na osnovnih slovničnih pravilih, branju, slušnem in pisnem sporazumevanju ter razgovoru v tujem jeziku o temah iz vsakdanjega življenja.

Spregovorite italijansko, špansko, rusko ali francosko (ponudbo še pripravljamo)


INDIVIDUALNI TEČAJI TUJIH JEZIKOV

Trajajo od 20 do 30 ur. Namenjeni so vsem tistim, ki bi želeli v kratkem času obnoviti ali nadgraditi svoje znanje tujega jezika, kot tudi tistim, ki težko uskladite svoj čas s časom izvedbe tečaja. Individualna oblika tečaja je v celoti prilagojena potrebam in željam udeleženca. Predavatelj se v celoti posveti udeležencu, ta pa lahko zelo hitro napreduje. 

TEČAJI PO NAROČILU

Če težko najdete čas, da bi se priključili skupini udeležencev, ki obiskujejo tečaj po vnaprej dogovorjenem urniku, vam na Ljudski univerzi Velenje ponujamo izvedbo tečajev po vašem naročili. Trajanje, vsebina in urnik tečajev je popolnoma prilagojeno vašim željam in potrebam.

Prijavnica na tečaj

Testirajte svoje znanje tujega jezika:

Pričnite z reševanjem angleškega testa

Pričnite z reševanjem nemškega testa

Pričnite z reševanjem italijanskega testa

Pričnite z reševanjem francoskega testa

Pričnite z reševanjem španskega testa